- Wyświetlacz LCD 29 programów
- Możliwość tworzenia własnych programów
- Wydajność do 40 litrów podgrzewanej wody
- Możliwość zamontowania na każdym zbiorniku o głębokości minimum 15 cm
- Temperatura maksymalna 99oC
- Dokładność 0,1oC
- Ciśnienie pompy 115 Mbar
- Wydajność pompy 6 l/min
Sous vide cyrkulator Noon oznacza "w próżni". Jest to technika obróbki termicznej produktów polegająca na ich spakowaniu w worek próżniowy i gotowaniu w stałej temperaturze w długim czasie. Przed rozpoczęciem obróbki termicznej produkty zostają spakowane w worek próżniowy przy całkowitym wyssaniu z niego powietrza. Dzięki eliminacji powietrza zostaje ograniczony rozwój bakterii tlenowych i zminimalizowane straty w jakości przygotowywanych produktów. Urządzeniem pozwalającym na odpowiednie spakowanie produktu jest vacum. Urządzeniem przeznaczonym do gotowania spakowanego produktu jest cylkulator - sous vide.
Gotowanie metodą sous vide oznacza przede wszystkim:
- minimalną utratę wilgoci i wagi produktu
- zachowanie smaku i aromatu
- mocniejszy smak i bardziej wyrazisty kolor
- zachowanie składników odżywczych oraz witamin
- zminimalizowanie użycia soli oraz tłuszczów
- produkt zyskuje niepowtarzalną miękkość
- gwarancja powtarzalności
- zminimalizowanie ryzyka ludzkiego błędu
Sous vide cyrkulator Noon posiada poniższe funkcje:
- Wykonany z tworzywa o zwiększonej wytrzymałości
- Możliwość zamontowania na każdym zbiorniku o głębokości minimum 15 cm
- Urządzenie ma czujnik poziomu wody, który zapobiega uszkodzeniu urządzenia (brak pływaka podatnego na zakamienienie)
- W przypadku przerwy w dostawie prądu urządzenie zapamiętuje czas i temperaturę gotowania
- Posiada system zwiększonej efektywności cyrkulacji wody w pojemniku z użyciem rurki z obciążeniem
Instrukcja obsługi do pobrania w pliku poniżej.
Opis
- Materiał ogólnie
- cyrkulator sous vide
- Wysokość [mm]
- 314 mm
- Szerokość [mm]
- 120 mm
- Długość [mm]
- 160 mm
- Gwarancja
- 12 miesięcy
- Moc
- 1800 W
- Waga w kg
- 2 kg
- Zasilanie V
- 230V - 50Hz