Projekt do sanepidu dla Pizzeri

Projekt technologiczny to nieodłączny element przy planowaniu nowego biznesu gastronomicznego, w tym także pizzerii. W a'Gusto specjalizujemy się w tworzeniu kompleksowych projektów technologicznych, które pomagają naszym klientom osiągnąć sukces. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą projektów technologicznych, w tym specjalnie przygotowanym projekcie technologicznym dla pizzerii.

Kim jesteśmy?

aGusto to firma z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej. Nasz zespół tworzą specjaliści z różnych dziedzin, co pozwala nam tworzyć kompleksowe projekty technologiczne, które uwzględniają wszystkie aspekty działalności gastronomicznej. Więcej o naszej firmie możecie Państwo przeczytać tutaj.

Jakie są nasze atuty?

Naszą największą siłą są certyfikaty i referencje od naszych zadowolonych klientów. Jesteśmy dumni z wielu udanych realizacji, które przyniosły naszym klientom sukces. Nasza firma współpracuje z wieloma partnerami z branży, co pozwala nam na ciągłe rozwijanie naszej oferty i dostosowywanie jej do najnowszych trendów w gastronomii. Więcej o naszych partnerach możecie Państwo przeczytać tutaj.

Czym charakteryzuje się nasz projekt technologiczny dla pizzerii?

Nasz projekt technologiczny dla pizzerii to przede wszystkim uwzględnienie specyfiki działalności pizzerii. Znamy potrzeby tego typu obiektów i wiemy, jakie urządzenia są niezbędne do ich prawidłowego funkcjonowania. Dlatego oferujemy nie tylko projekt technologiczny, ale także wyposażenie gastronomiczne, w tym specjalnie przeznaczone dla pizzerii.

Nasze podejście do projektowania

W aGusto przykładamy dużą wagę do indywidualnego podejścia do każdego klienta. Tworząc projekt technologiczny dla pizzerii, analizujemy specyfikę miejsca, docelową grupę klientów, a także preferencje właścicieli. Dzięki temu, nasze projekty są nie tylko funkcjonalne, ale również atrakcyjne dla klientów.

Dlaczego warto skorzystać z naszej oferty?

Korzystając z naszej oferty, otrzymujecie Państwo kompleksową usługę - od stworzenia projektu technologicznego, przez dostarczenie odpowiedniego wyposażenia gastronomicznego, aż po serwis urządzeń gastronomicznych. Wszystko to z myślą o Waszym sukcesie.

Skontaktuj się z nami!

Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani naszą ofertą, zapraszamy do kontaktu z naszym zespołem. Jesteśmy do Państwa dyspozycji, gotowi odpowiedzieć na wszelkie pytania i pomóc w realizacji marzeń o własnej pizzerii.

Pamiętajcie, że dobry projekt technologiczny to podstawa sukcesu każdego przedsięwzięcia gastronomicznego. Dzięki niemu, Wasza pizzeria będzie nie tylko funkcjonalna i efektywna, ale również atrakcyjna dla klientów. Skontaktujcie się z nami już dzisiaj i zacznijcie swoją drogę do sukcesu w branży gastronomicznej.

Najważniejsze informacje

Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego

Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego to fundament niezbędny do zbudowania prężnie działającej firmy w branży HoReCa.

Otwierając własny biznes w gastronomii należy zadbać o wiele aspektów. Najbardziej istotne są elementy, od których zależy, czy dana restauracja lub bar w ogóle zacznie funkcjonować. Dopiero potem warto skupić się na szczegółach.

Do tych pierwszych, najważniejszych wymogów zdecydowanie należy to, czy dany lokal spełnia oczekiwania prawne, na przykład względem SANEPIDu, przepisów przeciwpożarowych czy BHP.

Lokal musi być również dostosowany do profilu przyszłej działalności – chodzi tutaj przede wszystkim o jego funkcjonalność, dopasowanie zgodnie z metrażem, a także o estetykę

Rozwiązania technologiczne

Każdy lokal gastronomiczny wymaga innych rozwiązań technologicznych. Dlatego nie należy stosować gotowych planów.

Projekt lokalu gastronomicznego bierze pod uwagę odpowiedzi na różne pytania. Jakie dania będą serwowane – odmrażane, a może przygotowywane własnoręcznie i na bieżąco? Czy w danej restauracji będzie wykorzystywane mięso lub jaja? Co będzie bazą dla posiłków – półprodukty czy jedynie surowce? Czy dane miejsce będzie posiadało w swej ofercie alkohol? Jak serwowane będą dania i napoje?

Ilość kwestii, jakie trzeba wziąć pod uwagę, jest naprawdę szeroka. Inne rozwiązania będą odpowiednie dla budki z kebabem, inne w restauracji organizującej przyjęcia, a jeszcze bardziej odmienne – w firmie cateringowej.

Proces opracowywania projektu

Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego powstaje w dwóch etapach. Wstępnie przygotowywana jest koncepcje wraz z szacunkową wyceną realizacji. Ten etap wymaga ścisłej współpracy z klientem, gdyż poza wyborem określonego rozwiązania musimy je doprecyzować zgodnie z życzeniami i oczekiwaniami klienta, stosownie do warunków narzucanych przez sam lokal i jego infrastrukturę. Co oczywiste, może tu, na skutek wprowadzanych zmian, dojść do zmiany pierwotnie zakładanych kosztów realizacji.

Przygotowanie koncepcji , przy założeniu ścisłej współpracy ze strony klienta, trwa od 5 do 10 dni. Po zatwierdzeniu opracowanej koncepcji przystępujemy do przygotowania właściwego projektu. Projekt wykonawczy, skonsultowany z SANEPIDem, podbity przez rzeczoznawcę i zgodny z przepisami PPOŻ realizowany jest w ciągu kolenych 10 dni. Oczywiście, klient może poprzestać na samej koncepcji, rezygnując ze szczegółowego projektu.

Koszt (cena) przygotowania koncepcji i samego projektu to wypadkowa wielu czynników. Zależy , między innymi, od skali i stopnia komplikacji projektu, profilu gastronomicznego lokalu, warunków lokalowych, indywidualnych życzeń klientów, zastosowanych rozwiązań.

O co należy zadbać?

Każdy lokal gastronomiczny wymaga innych rozwiązań technologicznych. Dlatego nie należy stosować gotowych planów.

Projekt lokalu gastronomicznego bierze pod uwagę odpowiedzi na różne pytania. Jakie dania będą serwowane – odmrażane, a może przygotowywane własnoręcznie i na bieżąco? Czy w danej restauracji będzie wykorzystywane mięso lub jaja? Co będzie bazą dla posiłków – półprodukty czy jedynie surowce? Czy dane miejsce będzie posiadało w swej ofercie alkohol? Jak serwowane będą dania i napoje?

Ilość kwestii, jakie trzeba wziąć pod uwagę, jest naprawdę szeroka. Inne rozwiązania będą odpowiednie dla budki z kebabem, inne w restauracji organizującej przyjęcia, a jeszcze bardziej odmienne – w firmie cateringowej.

Co zawiera projekt lokalu?

Wstęp do projektu technologicznego to opisanie danego miejsca i prac, jakie zostaną w nim wykonane. Osoby zlecające projekty technologiczne dla lokalu gastronomicznego naszej firmie, mogą być pewne, co do ich rzetelności.

Do każdego z projektów załączmy spis dokumentów, których ściśle się trzymaliśmy. Są to ustawy, rozporządzenia i interpretacje prawne, a także literatura z zakresu gastronomii i przykładowe katalogi producentów wyposażenia gastronomicznego.

W jednym miejscu grupujemy całą dokumentację, jaka jest niezbędna do legalnego i funkcjonalnego prowadzenia własnego lokalu. Projekt przygotowany przez Agusto zawsze jest zgodny z przepisami SANEPIDu, przepisami PPOŻ i BHP.

Przystępujemy również do stworzenia założeń dotyczących miejsca serwowania jedzenia, miejsc dostępnych dla gości, sposobu produkcji i przechowywania dań, a także stworzenia zaplecza socjalnego. Opracowujemy prototyp obsługi i ewentualnej dostawy do klientów

Szczegóły

Każdy projekt technologiczny lokalu gastronomicznego realizujemy kompleksowo, dlatego dbamy również o rzeczy złożone z wielu elementów. Pokazujemy naszym klientom kroki, jakie muszą podjąć w celu organizacji poprawnego przebiegu procesów technologicznych. Każdy projekt konsultujemy z lokalnym oddziałem SANEPIDu.

To odpowiedzi na pytania związane z tym, jak zamawiać i dostarczać produkty, w jaki sposób prawidłowo je przechowywać oraz co zrobić z odpadkami. Równie istotne jest dokładne zaprojektowanie poszczególnych pomieszczeń i stanowisk pracowniczych. Projekt technologiczny podpowiada, ile osób należy zatrudnić oraz zaznajamia z wymaganiami BHP, jakie pracownicy muszą spełnić.

Na samym końcu dodajemy zalecenia dla firmy, która zrealizuje projekt – niezbędne wytyczne dotyczące systemów wodnych i kanalizacji, wentylacji, instalacji gazowej oraz elektrycznej. Przeprowadzamy również aranżację wnętrz, razem z proponowanymi urządzeniami. Zanim dojdzie do ostatecznego zatwierdzenia projektu przez klienta, umożliwiamy wprowadzenie kilku zmian. Uczestniczymy także w odbiorze lokalu przez SANEPID

Kto się pod tym podpisze?

Jesteśmy dumni z naszych projektów, ponieważ klienci chwalą ich przydatność i zadbanie o najmniejsze elementy. Jednak projekt technologiczny lokalu gastronomicznego wymaga jeszcze oficjalnego zatwierdzenia ze strony odpowiednich organów.

Zanim oddamy w Państwa ręce stworzony przez nas projekt technologiczny lokalu gastronomicznego, najpierw musi pojawić się pod nim okrągła pieczęć rzeczoznawcy do spraw BHP, a także rzeczoznawcy ds. sanitarnohigienicznych. Dopiero taka dokumentacja będzie odpowiednia, by odebrać pozwolenie z sanepidu.

Pewność, bezpieczeństwo, wygoda

Już od dziesięciu lat oferujemy naszym klientom kompleksowe projekty technologiczne dla lokalu gastronomicznego. Spełniamy nie tylko wszystkie niezbędne wymogi prawne, normy i skomplikowane przepisy, ale przede wszystkim pomagamy w realizacji marzeń.

To często najważniejsza motywacja, dla której nasi klienci chcą otworzyć własną restaurację, knajpę czy bar. Chcemy pomóc Wam w tym, aby Wasza idea o własnym biznesie stała się rzeczywistością.

Jesteśmy dumni, gdy widzimy, jak kolejny nasz klient rozwija swoje skrzydła w gastronomii. Będziemy cieszyć się również i Twoim sukcesem – dlatego nie zawahaj się skontaktować z nami już teraz