Syrop Monin estragon ma żywy, jasnozielony kolor oraz smak świeżej gałązki estragonu z nutą anyżu. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, długotrwały smak słodkich cukierków anyżowych. Szefowie kuchni przyprawiają nim wyszukane dania, barmani dodają do drinków oraz napojów serwowanych z lodem. Warto z nim poeksperymentować tworząc oryginalne dania i napoje.
Termin ważności 12.2019
Estragon jest bardzo popularny w kuchni francuskiej. Ma charakterystyczny ziołowy aromat i lekko gorzki smak, podobny nieco do kopru włoskiego. Jest bardzo intensywny, przebija się wśród innych ziołowych nut. Zaledwie szczypta wystarczy, aby nadać unikatowego aromatu przygotowywanym daniom. Walory smakowe estragonu dostrzegła firma Monin i opracowała oryginalną recepturę swojego syropu, w którym znajdują się wyłącznie naturalne ziołowe składniki. Syrop warto łączyć z koktajlami, napojami gazowanymi i wszystkimi napojami podawanymi z lodem. Z pewnością przyda się podczas gotowania dań kuchni polskiej.