Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Szklanka wysoka 414 ml Everest Libbey LB-15437-36

Charakterystyka szklanki wysokiej Everest

  • z przejrzystego szkła sodowego
  • gwarancja Dura – Tuff
  • powstaje w opatentowanej technologii
  • 2000 cykli mycia bez matowienia
  • mycie w zmywarce
  • pojemność 414 ml
  • wysokość 121,2 mm
  • średnica 86 mm
  • niewielka waga
  • wysoka odporność na szok termiczny i mechaniczny
  • możliwość sztaplowania
  • pasuje kosz Cambro 25S434

12,02 zł brutto 14,15 zł
9,78 zł netto
Wysyłka w ciągu 2 dni
Podana cena dotyczy 1szt. Produkt jest pakowany i sprzedawany po: 36 szt.
Kod produktu:
LB-15437-36
EAN13:
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Szklanka wysoka Everest jest z trwałego szkła sodowego. Ozdobne nacięcia dodają jej charakteru. Jej wysokość to 121,2  mm. Ma grube dno i mocne ścianki. Pojemność to 414 ml a średnica 86 mm. Wyprodukowana w opatentowanej technologii Dura – Tuff. Podczas stłuczki rozpada się na bezpieczne, nieostre kawałki. Najlepsza do serwowania drinków na bazie kruszonego lodu. Służy również do wody i soków owocowych. Jest mniejsza od Collins. Podajemy w niej drinki typu: Long Island, Cuba Libre, gin z tonikiem czy iced tea. Można myć w zmywarce. Nie ulega zmatowieniu. Można sztaplować. Do tej szklanki pasuje kosz Cambro przeznaczony do mycia i przechowywania szkła 25S434.

Bezpieczeństwo i trwałość szklanek Libbey w technologii Dura-Tuff 

Dura - Tuff firmy Libbey to kontrolowany i opatentowany proces termiczny. Produkcja obejmuje szklanki, kieliszki, pucharki. Dura Tuff przeprowadza się tylko na górnej części szkła. Aby zwiększyć odporność na szok termiczny i mechaniczny. Najpierw temperatura jest podnoszona do 650°C. Następnie jest schładzana. Tak produkuje się najbardziej trwałe szklane produkty. DuraTuffing przebiega inaczej niż hartowanie. Szkło w pełni hartowane tłucze się wybuchowo. I w gastronomii nie jest bezpiecznym rozwiązaniem. Powstają małe, ostre kawałki. Mogą one rozpryskiwać się na dużej przestrzeni. Niestety mogą trafić do pojemników z lodem lub innych naczyń. Wyjątkowy proces Libbey redukuje odpryskiwanie i pękanie. Szkło rozpada się bezpiecznie. Jest to niezmiernie ważne dla właścicieli lokali gastronomicznych. Ponadto szkło tego typu jest bardzo odporne na intensywne użytkowanie. Produkty uszkodzone podlegają wymianie. Dura Tuff obejmuje linie: Endeavour, Paneled, Winchester, Gibraltar Twist, Gibraltar, Inverness, Everest, Brooklyn,Linq.

Zalety szkła sodowego 

Można je zobaczyć w każdym domu i w gastronomii. Ma liczne zalety:

  • Bardzo trwałe ( wytwarzane w procesie prasowania )
  • Lekkie
  • Na jego powierzchni nie utrzymują się osady
  • Łatwe do umycia i utrzymania czystości
  • Po zużyciu nadaje się do recyklingu

Ochrona szklanek Libbey przed szokiem termicznym gwarantuje długie użytkowanie

Nagłe zmiany temperatury powodują naprężenia. Pod jego wpływem szkło pęka. Specjaliści firmy Libbey sugerują przestrzeganie zasad:

  1. Zawsze korzystać ze szkła o temperaturze pokojowej
  2. Unikać wlewania zimnej wody lub lodu do gorącego szkła
  3. Przed nalaniem wrzątku do szklanek najpierw przepłukać szkło ciepłą wodą 
  4. Nie wkładać od razu do zmywarki szkła, w którym były napoje z lodem 
  5. Podczas polerowania kieliszków trzymać je za czaszę ( nie za stopkę )

Odpowiednie użytkowanie przedłuża żywotność szkła Libbey

  • Do zbierania szkła ze stołu zawsze używać tacy
  • Unikać noszenia szkła w dłoni – stykające się krawędzie powodują wyszczerbienia
  • Przed ustawieniem na tacy posortować pod względem wielkości i unikać zbyt dużej ilości 
  • Lód nakładać plastikową szufelką nigdy szklaną lub metalową 
  • Nie sztaplować jeśli nie są do sztaplowania
  • Na wieszakach barowych kieliszki nie mogą stykać się ze sobą 
  • Na bieżąco eliminować wyszczerbione szklanki lub kieliszki

Odpowiednie mycie i przechowywanie szkła 

  • Myć w koszach odpowiednich do rodzaju szkła 
  • Podczas mycia nie wkładać sztućców do szklanych naczyń 
  • Umyte szkło przechowywać w koszach do szkła 

Libbey sprzedaje ponad 1 miliard szklanek rocznie

Amerykańska marka jest drugim na świecie producentem zastawy stołowej. Głównie na rynku Horeca. To firma o długiej historii i bogatym doświadczeniu. Powstała w 1818 roku pod nazwą New England Glass Company. Obecnie zatrudnia najlepszych projektantów. Szkło Libbey trafia na stoły najbardziej liczących się sieci hotelowych. Takich jak: Radisson Blu, Marriot, Sheraton, Hilton. 

Dane techniczne
LB-15437-36

Opis

Materiał ogólnie
szkło
Pojemność ml
414 ml
Pakowane po
36 szt.
Średnica mm
86 mm
Zastosowania
można myć w zmywarce
Wysokość
121,2 mm
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (32)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się