Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Szklanka do kawy mrożonej 650 ml Gibraltar Libbey LB-15253-24

Charakterystyka szklanki do kawy mrożonej 650 ml Gibraltar 

  • z przejrzystego szkła sodowego
  • powstaje w opatentowanej technologii Dura – Tuff
  • 2000 cykli mycia bez matowienia
  • mycie w zmywarce
  • pojemność 650 ml
  • wysokość 178 mm
  • średnica 95 mm
  • wysoka odporność na szok termiczny i mechaniczny

13,07 zł brutto 15,38 zł
10,63 zł netto
Wysyłka w ciągu 2 dni
Podana cena dotyczy 1szt. Produkt jest pakowany i sprzedawany po: 24 szt.
Kod produktu:
LB-15253-24
EAN13:
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Duża szklanka Gibraltar o klasycznym kształcie. Pojemność szklanki to 650 ml. Wysokość 178 mm, a średnica 95 mm. Powstała z mocnego sodowego szkła. W technologii Dura – Tuff. Górna część szklanki jest hartowana. Przy stłuczeniu powstaną duże, nieostre kawałki szkła. Możemy w niej serwować mrożoną kawę czy latte. Doskonale też sprawdzi się przy serwowaniu koktajli czy piwa. Można ją myć w zmywarce bez ryzyka zmatowienia. Do tej szklanki pasuje kosz Cambro przeznaczony do mycia i przechowywania szkła 20S800.

Bezpieczeństwo i trwałość szklanek Libbey w technologii Dura-Tuff 

Szkło do baru lub restauracji musi być bardzo bezpieczne. Gdy zdarzy się stłuczenie nie może rozpryskiwać się na sąsiednie stoliki. Proces  Dura Tuff odbywa się tylko na górnej części szkła. Zwiększa odporność na szok termiczny i mechaniczny. Najpierw temperatura jest podnoszona do 650°C. Następnie jest schładzana. Dzięki temu mamy trwałe wyroby. DuraTuffing różni się od hartowania. Szkło w pełni hartowane tłucze się jakby wybuchło. Pojawia się mnóstwo małych, bardzo ostrych odprysków szkła. Mogą one rozpryskiwać się na dużej przestrzeni. Niestety mogą trafić do pojemników z lodem lub innych naczyń. Wyjątkowy proces Libbey redukuje odpryskiwanie i pękanie. Odpryski pękają bezpiecznie. To niezmiernie ważne dla gastronomii. Takie szkło jest bardzo odporne na intensywne użytkowanie. Produkty uszkodzone podlegają wymianie. Dura Tuff obejmuje linie: Endeavour, Paneled, Winchester, Gibraltar Twist, Gibraltar, Inverness, Everest, Brooklyn,Linq.

Zalety szkła sodowego 

Jest cenione ze względu na klarowność i wytrzymałość. Ma wiele innych zalet:

  • Trwałość (wytwarzane w procesie prasowania)
  • Lekkość
  • Na jego powierzchni nie utrzymują się osady
  • Łatwe do umycia i utrzymania czystości
  • Po zużyciu nadaje się do recyklingu

Ochrona szkła przed szokiem termicznym gwarantuje długie użytkowanie

Szkło zwykle pęka podczas uderzenia. Zdarza się też, że pęka na skutek szoku termicznego. Wtedy powstają naprężenia. I szkło pęka.  Libbey zaleca stosowanie się do poniższych zasad:

  1. Zawsze korzystać ze szkła o temperaturze pokojowej
  2. Unikać wlewania zimnej wody lub lodu do gorącego szkła
  3. Przed nalaniem wrzątku do szklanek najpierw przepłukać szkło ciepłą wodą 
  4. Nie wkładać od razu do zmywarki szkła, w którym były napoje z lodem 
  5. Podczas polerowania kieliszków trzymać je za czaszę (nie za stopkę)

Odpowiednie użytkowanie przedłuża żywotność szkła Libbey

Kilka prostych zasad uświadamia kiedy najczęściej dochodzi do uszkadzania szkła. I jak je przed tym chronić.

  • Do zbierania szkła ze stołu zawsze używać tacy
  • Unikać noszenia szkła w dłoni – stykające się krawędzie powodują wyszczerbienia
  • Przed ustawieniem na tacy posortować pod względem wielkości i unikać zbyt dużej ilości 
  • Lód nakładać plastikową szufelką nigdy szklaną lub metalową 
  • Nie sztaplować jeśli nie są do sztaplowania
  • Na wieszakach barowych kieliszki nie mogą stykać się ze sobą 
  • Na bieżąco eliminować wyszczerbione szklanki lub kieliszki

Odpowiednie mycie i przechowywanie szkła

Podczas mycia szkło niestety tłucze się często. Można te straty zredukować. W następujący sposób. 

  • Myć w koszach odpowiednich do rodzaju szkła 
  • Podczas mycia nie wkładać sztućców do szklanych naczyń 
  • Umyte szkło przechowywać w koszach do szkła 

Światowa renoma Libbey 

Warto zainwestować w szkło o wysokim standardzie. Libbey Jest liczącym się producentem zastawy stołowej na rynku Horeca. Ma imponującą liczbę sprzedaży. Ponad miliard szklanek każdego roku. To firma o długiej historii i bogatym doświadczeniu. Powstała w 1818 roku pod nazwą New England Glass Company. Obecnie zatrudnia najlepszych projektantów. Szkło Libbey trafia na stoły najbardziej liczących się sieci hotelowych. Takich jak: Radisson Blu, Marriot, Sheraton, Hilton. Jest drugim producentem profesjonalnego szkła na świecie.

Dane techniczne
LB-15253-24

Opis

Materiał ogólnie
szkło
Pojemność ml
650 ml
Wysokość mm
178 mm
Pakowane po
24 szt.
Średnica mm
95 mm
Zastosowania
można myć w zmywarce
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (32)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się