Kliknij, aby zobaczyć więcej produktów.
Nie znaleźliśmy produktów.

Goblet 310 ml Winchester Libbey LB-15465-36

Charakterystyka gobletu 310 ml Winchester Libbey

  • Z przejrzystego szkła sodowego
  • Powstaje w opatentowanej technologii Dura Tuff®
  • 2000 cykli mycia bez matowienia
  • Mycie w zmywarce
  • Pojemność 310 ml
  • Wysokość 150 mm
  • Średnica 83 mm
  • Niewielka waga
  • Wysoka odporność na szok termiczny i mechaniczny
  • Pasuje kosz Cambro 25S534
12,55 zł brutto 14,76 zł
10,20 zł netto
Wysyłka w ciągu 2 dni
Podana cena dotyczy 1szt. Produkt jest pakowany i sprzedawany po: 36 szt.
Kod produktu:
LB-15465-36
EAN13:
Producent:
Ulubione0
Dodaj do listy życzeń
Opis

Goblet Winchester jest klasycznym naczyniem tego typu. Wyprodukowano go z trwałego szkła sodowego. Ma grube dno oraz mocną stopkę. Pojemność to 310 ml, wysokość 150 mm, a średnica 83 mm. Goblety wykorzystujemy do podawania zimnych napojów, takich jak woda, soki. Wykonany w technologii Dura Tuff®. Prawdopodobnie bogata forma i pionowe nacięcia nawiązują do gotyckiego stylu katedry Winchester. Można myć w zmywarce bez ryzyka zmatowienia.

Do tego gobletu pasuje kosz Cambro przeznaczony do mycia i przechowywania szkła 25S534.

Bezpieczeństwo i trwałość szklanek Libbey w technologii hartowania Dura Tuff®

Technologia Dura Tuff® to patent Libbey. Ten proces termiczny przeprowadza się pod specjalistyczną kontrolą. Produkcja obejmuje szklanki, kieliszki, pucharki, goblety. Dotyczy tylko górnej części szkła. Maksymalnie zwiększa odporność na szok termiczny i mechaniczny. Na początku temperaturę podnosi się do 650°C. Później się ją schładza. Tak powstają najbardziej trwałe wyroby w branży. Taka technologia różni się od klasycznego hartowania. Szkło w pełni hartowane rozbija się wybuchowo. Powstają małe, ostre kawałki. Mogą one rozpryskiwać się na dużej przestrzeni. Często trafiają do pojemników z lodem lub innych naczyń. W takim wypadku trzeba wymienić wszystkie dania w pobliżu stłuczki. Wyjątkowy proces Libbey redukuje odpryskiwanie i pękanie. Odpryski pękają bezpiecznie. To ważny aspekt bezpieczeństwa w działaniach gastronomicznych. Takie szkło jest bardzo odporne na intensywne użytkowanie.

Zalety szkła sodowego

Spotykamy się z nim powszechnie, niemal w każdym domu i w gastronomii. Ma liczne zalety:

  • Wytrzymałe (wytwarzane w procesie prasowania)
  • Lekkie
  • Nie zatrzymuje osadów
  • Łatwe w utrzymania czystości
  • Po zużyciu oddajemy je do recyklingu.

Przy intensywnej eksploatacji szkła w gastronomii przestrzegamy zasad:

  1. Ochrona szkła przed szokiem termicznym (unikanie nagłych zmian temperatur)
  2. Ochrona przed szokiem mechanicznym (serwis na tacach, sortowanie)
  3. Mycie, przechowywanie i transport w koszach
Dane techniczne
LB-15465-36

Opis

Materiał ogólnie
szkło
Pojemność ml
310 ml
Wysokość mm
150 mm
Pakowane po
36 szt.
Średnica mm
83 mm
Zastosowania
można myć w zmywarce
Dostawa i zwroty
Opinie
Brak komentarzy
Inne produkty w tej samej kategorii (32)

Menu

Ustawienia

Szukaj

Stwórz darmowe konto, aby zapisać ulubione produkty.

Zaloguj się

Utwórz bezpłatne konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zaloguj się