Serwis urządzeń gastronomicznych Convotherm
Agusto Professional – autoryzowany serwis Convotherm Wrocław – świadczy usługę serwisu urządzeń tej firmy na każdym poziomie. Zajmujemy się serwisem gwarancyjnym, realizujemy przegląd okresowy urządzeń gastronomicznych, ale także realizujemy naprawy pogwarancyjne w przypadku wystąpienia awarii. Nasz zespół doświadczonych serwisantów doskonale zna budową i zasadę działania pieców, warników, chłodziarek czy kuchni (zarówno gazowych, jak i elektrycznych czy indukcyjnych).
Zajmujemy się naprawą wszystkich profesjonalnych urządzeń gastronomicznych w restauracjach, hotelach, barach, pizzeriach, cukierniach, kawiarniach i innych obiektach gastronomicznych. Zdajemy sobie sprawę z tego, że awaria sprzętu może mieć bardzo nieprzyjemne skutki dla sprawnej pracy lokalu. Jest to powód, dla którego do każdego zlecenia podchodzimy z największą dokładnością. Naprawy realizujemy w możliwie najkrótszym czasie, ponieważ dzięki dużej znajomości sprzętu oraz rozwiniętej sieci partnerskiej, jesteśmy w stanie w ekspresowym tempie sprowadzić niezbędne części zamienne.
Autoryzowany serwis Convotherm Wrocław – A’Gusto Professional to firma oferująca kompleksowe rozwiązania dla gastronomii. Pracując wiele lat z czołowymi restauracjami, hotelami i barami w Polsce poznaliśmy potrzeby naszych klientów jak nikt inny. Zdajemy sobie sprawę z tego, że przede wszystkim to precyzja i czas są jednymi z najważniejszych czynników w kuchni. Co więcej, dokładnie te same zasady są podstawą dla całego zaplecza dotyczącego tej wyjątkowo złożonej branży. Cenimy sobie długotrwałą współpracę i dobre relacje w biznesie, dlatego każdego z naszych klientów traktujemy z uwagą od samego początku.
Convotherm
CONVOTHERM jest marką, która oferuje szeroką gamę pieców konwekcyjno-parowych wyróżniających się nowoczesnymi rozwiązaniami oraz wzornictwem, które pozwalają na dopasowanie rozmiaru urządzenia do pomieszczenia zachowując przy tym pełną funkcjonalność.
Zacznijmy od tego, jak działają piece konwekcyjno-parowe. Jest to rozwiązanie, w którym gorące powietrze jest wtłaczane przez wentylatory w taki sposób, aby wymusić w komorze ruch poziomy powietrza. Te same powietrze przechodzi następnie przez filtr, w którym usuwane są cząsteczki tłuszczu. Jest to ważne ponieważ tłuszcz jest głównym nośnikiem zapachu. Następnie powietrze z filtra trafia ponownie do wentylatora. Podczas trwania całego procesu, do komory wtłaczana jest para wodna, która ma za zadanie przyspieszyć obróbkę termiczną. Dzięki zastosowaniu pary wodnej potrawy nie tracą swojej wilgotności, a co za tym idzie nie wysuszają się.
Piec konwekcyjno-parowy COVOTHERM zastąpi wiele innych urządzeń. Mianowicie urządzenie pozwala na gotowanie na parze, pieczenie, grillowanie, a nawet wędzenie. Za jego pomocą możemy również regenerować potrawy. Jeżeli chcemy przygotować kilka potraw jednocześnie, to również nie jest problem. Ponieważ w całej komorze panuje taka sama temperatura wszystkie potrawy są równomiernie przygotowywane.
Ponadto bez przeszkód możemy umieścić różnego rodzaju potrawy na raz czyli ryby, pieczeń wieprzową, croissanty, warzywa czy keks. Ponieważ zapachy są odfiltrowane w procesie cyrkulacji powietrza wraz z drobinkami tłuszczu nie ryzykujemy wymieszania się aromatów.